Popis
Složení: dihydrogenfosforečňan amonný, thiamin, přípravek ze sušených buněčných stěn, celulóza.
Technické vlastnosti: MAURIFERM PLUS je unikátní bio-aktivátor (fermentační aktivant) pro všechny druhy řízeného kvašení obecně, při zástavách či zpomalení kvašení. MAURIFERM PLUS je cenná pomoc při běžném kvašení i v kritických podmínkách (např. nízká teplota, čistá šťáva a pod). MAURIFERM PLUS dodává kvasinkám dostupný dusík nezbytný k jejich růstu, a rovněž mastné kyseliny (C 18 a C 20), které pozitivně ovlivňují propustnost buněčných stěn. Dále aktivně fyzicky podporuje a vyživuje kvasinky i na konci kvašení, kdy kvasinky upřednostňují klesat do kalu.
MAURIFERM PLUS působí proti aktivitě toxinů. Sušené buněčné stěny obsažené v přípravku absorbují mastné kyseliny (C8,C10,C12), které zpomalují transport cukrů do kvasničných buněk a tím brzdí kvašení.
MAURIFERM PLUS dodává kvasinkám potřebný dusík. Nedostatek dusíku během kvasného procesu může vést k tvorbě nežádoucích sloučenin jako je např. sirovodík.
MAURIFERM PLUS obsahuje thiamin, důležitý pro tvorbu bílkovin, aktivitu enzymů a růst buněčných stěn. Mauriferm Plus zkracuje nečinné stadium kvasinek, tudíž usnadňuje jejich převahu vůči původní floře. MAURIFERM PLUS dramaticky omezuje produkci nechtěných vedlejších produktů (octové a pyruové kyseliny) pro získání mnohem vítanější jemnosti a vyšší produkci aromatu.
Dávkování : 20 - 40 g/hl pro obecné kvašení
30 - 45 g/hl při zástavách kvašení
pozn. 45 g/hl je maximálně povolené dávkování
Návod k použití: Rozmíchat v 10-násobném množství vody (šťávy) a převést do kvasu. V případě zástavy kvašení se doporučuje přidat kvasinky 1 den po dodání MAURIFERM PLUS, aby se usnadnila absorpce kvasných zpomalovačů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.