Živné soli
Výživné soli pro ovocné kvasy, rmuty a medovinu
- působí proti aktivitě toxinů. Sušené buněčné stěny obsažené v přípravku absorbují mastné kyseliny (C8,C10,C12), které zpomalují transport cukrů do kvasničných buněk a tím brzdí kvašení.
- dodávají kvasinkám potřebný dusík. Nedostatek dusíku během kvasného procesu může vést k tvorbě nežádoucích sloučenin jako je např. sirovodík.
- obsahují thiamin, důležitý pro tvorbu bílkovin, aktivitu enzymů a růst buněčných stěn. Zkracují nečinné stadium kvasinek, tudíž usnadňují jejich převahu vůči původní floře. Dramaticky omezují produkci nechtěných vedlejších produktů (octové a pyruové kyseliny) pro získání mnohem vítanější jemnosti a vyšší produkci aromatu.
Náš produkt MAURIFERM PLUS je bio-aktivátor pro všechny druhy řízeného kvašení obecně, při zástavách či zpomalení kvašení. MAURIFERM PLUS je cenná pomoc při běžném kvašení i v kritických podmínkách (např. nízká teplota, čistá šťáva apod). MAURIFERM PLUS dodává kvasinkám dostupný dusík nezbytný k jejich růstu, a rovněž mastné kyseliny (C 18 a C 20), které pozitivně ovlivňují propustnost buněčných stěn. Dále aktivně fyzicky podporuje a vyživuje kvasinky i na konci kvašení, kdy kvasinky upřednostňují klesat do kalu.
Dávkování: 20 - 40 g/hl pro obecné kvašení
30 - 45 g/hl při zástavách kvašení
pozn. 45 g/hl je maximálně povolené dávkování
Složení: dihydrogenfosforečňan amonný, thiamin, přípravek ze sušených buněčných stěn, celulóza.
Návod k použití: Rozmíchat v 10-násobném množství vody (šťávy) a převést do kvasu. V případě zástavy kvašení se doporučuje přidat kvasinky 1 den po dodání.